Hello sunshines

Jag bara läser och läser just nu...och jag älskar verkligen det!!

När vi var i Marocko läste jag "Flyga drake" som jag så länge sett fram emot men inte haft tid med, och den var helt fantastisk! Någon som har läst den? eller kanske sett filmen? Den blev nog extra bra för att den utspelar sig i bla Afghanistan och jag fick då lite känsla när jag var i Marocko. Berättelsen är väldigt tung, sorglig och jobbig men med en del fina ljusglimtar också. Författaren har även skrivit en annan bok som jag nu ska påbörja, kommer tyvärr inte ihåg just nu vad den heter...

Jag har också nyligen läst en bok som heter "Visst finns det gudar i Alabama" som jag har fått av Isabelle och den var också jättebra! Ganska djup bok med oanade händelser och sånt är spännande.

Vet inte om alla är så jätteintresserade av att läsa men jag vet att Isabelle gillar det, och kanske Lisa...?
Jaja, dessa böcker kan jag absolut rekomendera!!



Kram Vetemjöl

Minnen <3



Om vi ska prata lite mer minnen! När var det vi gick och sjöng på den byz hela tiden...känns som om dte var någpn sommar efter skärhamn?

Nedanför här är två bilder från skolavslutningen i nian, det känns så himla ovanligt och konstigt att vi någonsin gått i samma klass!? tkr inte ni det? Allt har förändrats så otroligt mycket...mest till det positiva ...I natt drömde jag att jag var tillbaka i salen vi ser här nedanför fast med en lärare från LM..jag såg Olga, Jossan och Gabbi utanför salen och det var en sån otroligt jobbig dröm eftersom jag verkligen behövde gå ut och snyta mig men Sara (läraren) ville aldrig sluta prata! Iaf så ska jag och Jossan läsa psykologi B tillsammans varje tisdag och fredag nu :) Ni tar ju studenten snart era jeppar... på Lm kommer det bli tomt nästan så att jag kommer känna mig som liten och obetydlig etta igen (om man ska fråga hur en etta känenr sig ska man komma till mig, jag har lång erfarenhet!)



Sometimes I miss this..

Lilla Vaniljen

Blogg tips

Hej alla!

Ville bara tipsa om några bloggar som är bra som jag brukar läsa (förutom vår då såklart)

http://www.frokenfriberg.blogg.se/ : min kära syster Hedvigs blogg där hon skriver om lite allt möjligt i hennes liv. Nytt är att hon utser en "miss" i varje månad...och gissa vem som blev miss januari? Jag såklart! gå in och läs! :)

http://www.lisae.blogg.se/  : Lilla ägget/vanilj har också en egen blogg förutom att hon underhåller oss här! Mycket rolig och bra!

http://www.bellab.blogg.se/  : Lilla pärlsockret är också aktiv utanför våran blogg, här skriver hon massa intressanta inlägg och har en mängd fina bilder!

http://kenzas.se/ : den här bloggen känner ju alla till, och dne är bra! Gå in här om du gillar kläder, mode och musik :)




Puss & kram Vetemjölet

Minnen




Bjussar oxå på lite minnen!

Vanilj

Många minnen







& det här är bara en liiten del! :) Enjoy! / Vetet 


You won't like this!

Hahaha! Jag kan inte sova på nätterna så jag roar mig med lite annat. Mohahaha!
//Pärlsocker

Angus is the man

För er som inte visste har vi skaffat en kattunge! Med andra ord Sigge har fått en lekkamrat. Han är hur söt som helst, är rödhårig, busig, kelsjuk, alldeles mjuk och spinner så fort man nuddar honom. Nu är han ca 13,14 veckor tror jag och så liten! Hans namn var uttänkt från början då det finns en bok som heter "Georgia Nicholsons dagbok" om ni har läst den? Finns i flera delar och hon har en skotsk vildkatt som heter Angus. Den katten är väldigt speciell och rolig..:)och böckerna är jättebra så de kan jag rekomendera! 
Lägger in en bild så ni får se på vår sötnosen Angus!



Kramar Olga

The truth

Yesterday is gone
Tomorrow has not yet come.
We only have today
Let us begin


I`m longing back home to Agadir

Så nu var man hemma i mörka kalla tråkiga och vanliga Sverige igen. Vilken härlig och helt underbar resa til Agadir, Marocko vi har haft! Jag vet inte var jag ska börja att berätta och jag vet inte hur jag ska kunna få er att förstå hur roligt det har varit och hur mycket jag älskar Marocko. Det var ju andra gången vi var där, sist var hösten 2006, och visst hade en del förändrats men mycket var också sig likt. Hotellet var samma som sist och många av våra vänner jobbade kvar. Poolmännen Mohamed och Shafiq är vi bra kompisar med men även en av väskbärarna på hotellet som älskade att säga "fy fan" och ville gifta bort mig med hans son var där.

Vädret var perfekt; ca 26-30 grader varje dag = sol och bad!  Vi red kamel på stranden (jag, Hilda och Hedvig) det var kul!
Shoppade gjorde vi också; jag köpte en plånbok Louis Vuitton, en sjal och från en av mina beundrare, Youssef, köpte jag ett halsband med Fatimas hand som jag alltid har på mig. Fatimas hand ska ge lycka.

Vi åkte på en två dagars utflykt till Essaouira och Marrakech. Essaouira är en en söt hamnstad med en gammal medina, jättefint! Marrakech har ni nog hört talas om; där håller ormtjusarna till... I Marrakech gick vi i affärer, kollade på ormtjusare (Hilda var modig nog att ha en orm runt halsen-bilder kommer på facebook), vi höll apor och det var kul men jag tycker synd om djuren. Det fanns spåtanter, hennatatuerare, trollkarlar, musiker, magdansare, och allt möjligt spännande.

Kvällen var galen i Marrakech. Folk överallt som skrek och förde massa liv. Vi åt mitt på torget och maten var så himla god! Sedan blev jag, Hilda, Hedvig och vår vän Tammy indragna i en cirkel av typ 70 pers. I mitten fanns underhållningen; en trollkarl och vi blev hans försökskaniner. Vi var SÅ utittade av alla och jag höll på att skratta ihjäl mig, Marrakech var bland det konstigaste och härligaste någonsin!

Att vi blir utittade av alla i Marrakech var ingenting, det blir man i Marocko och i Agadir där vi bodde. Ofta tittar de på en och ger beundrande blickar, hälsar och frågar hur man mår. Allt för att få starta ett samtal, ibland följer dem efter en eller visslar. Vissa går så långt att de låter som att de lockar på en katt; jag frågade min kompis och beundrare Hich om det och han sa att man helt enkelt gör så om man ser en tjej man tycker är snygg, för att flörta. "Gaselle" kallade de oss också för, franska. Det är för att man anses lång och smal.  För att ge ett exempel på hur det kan vara;  en stackars kille försökte desperat flirta med mig i Marrakech, och när vi sedan satt i minibussen allihop (som vi åkte med på utflykten) visade han att han hade skrivit en lapp med sitt nummer som han trodde jag hade fått. Tydligen hade han lagt den precis vid bussen. Jag visade att jag tyvärr inte fått någon lapp, han såg lite ledsen ut, jag vinkade och så åkte vi iväg.

Annars bodde vi ju som sagt i Agadir. Underbara Agadir som jag älskar så mycket!! Vi solade, badade, red kamel på stranden, åkte upp till berget i Agadir, som en gång var staden Agadir men som förstördes efter en jordbävning. En annan grej vi gjorde som var hur häftig som helst var Hamam, har ni hört talas om det? Äkta marockansk rengöring när man skrapar bort all gammal hud. Var helst naken (det var inte vi, vi höll oss till bikini). KIllar är för sig. Du köper en speciell tvål som luktar konstigt men är jätteskön och bra. Du går in i första rummet; smörjer in dig med tvål och fyller din hink med vatten. När detta är klart går du in i nästa rum som är varmt som en bastu. Sitt där så länge du orkar innan du börjar skrubba kroppen med skrubbhandske, nu blir du av med all gammal hud! Skölj sedan av dig, och tvätta håret=jättehärligt!!
Från början blev vi lite skrämda, det första vi såg var massa storbystade, tjocka och nakna damer som tittade konstigt på oss. Ingen pratade engelska. Vi var på det lokala hamamet där det inte fanns en enda turist. Men det var en häftig upplevelse som jag absolut gör om nästa gång jag kommer till Marocko!

Jag Hilda och Hedvig har fått massa fina vänner. Alla är killar och alla vill nog egentligen vara något mer med oss än vänner. Jag skulle vilja berätta om alla dessa härliga människor men det tar för lång tid. De flesta var i alla fall beach boys, dvs de jobbade på stränderna med vattensporter och när det inte är så mycket turister hänger de bara där, spelar fotboll, surfar, flörtar och badar. På kvällarna är de på Hippie beach där de dricker, dansar och spelar gitarr och så sover de till två dagen efter..de flesta var players och de älskar oss, och vi älskar dem för de är störtsköna! Filosofin är ungefär; Peace and be happy every day!  Mycket rasta och dreadlocks var det också. Var glad och lev livet helt enkelt! Att vissa av dem troligtvis höll på med lite glädjeberusande saker det var ingenting vi sa något om..Jamal en av våra vänner sa alltid att man skule vara glad, "are you happy?" frågade han mig. Han är den sötaste killen jag sett får jag nog säga. (Min profilbild på facebook nu och på bild här nedan) han och jag har precis samma humor, det räckte för honom att titta på mig så började han asgarva. Jag lärde honom massa svenska ord  och det är inte ofta man skrattar så sjukt mycket som när jag var med honom. Det svåraste ordet att säga var "jultomte" men jag lärde honom även att säga "jag har tagit körkort", "skylt", "bil", "rumpa", "bröst"  och andra saker.. Vi blev kompisar med tre bröder som var lite konstiga ibland men roliga och snälla, den ena av dem blev intresserad av mig och två av dem i Hedvig. Men sen bytte en av dem och bestämde sig för att gilla mig istället.
En kille vid namn Simo (inte på bilden här nedan) blev alldeles förälskad i mig. Det finns en strandpromenad i Agadir och där brukade vi vara så jag träffade på honom där ganska ofta. Han hade panik för vi pratade inte samma språk och han visste inte vad han skulle ta sig till. Han skaffade en tolk, sa att han älskade mig, vi gick och tog kort hos en fotograf på strandpromenaden så han skule ha ett minne men gränsen gick när vi skulle stoppa in våra huvuden i varsitt hjärta. "Vi kan väl ta ett vanligt kort ..."sa jag. Men han var jättegullig, 22 år, lik Christiano Ronaldo (jag menar allvar,) ville att vi skulle bli ihop; han skulle börja läsa engelska direkt.

Nu har jag berättat i alla fall om några av våra vänner och våra upplevelser. Vet att det blev ett långt inlägg men hoppas ni tycker det är roligt att läsa. Jag skulle kunna skriva 82 stycken sådana här inlägg till och ändå inte ha berättat allt.
Jag hoppas och vet att jag snart kommer tillbaka till Marocko, Agadir, om jag inte åker med familjen senare i år så drar jag dit efter studenten någon gång, och det ser jag fram emot!
Kanbriike ( I love you) och bossa (kiss) till er alla från Olga

Några av våra fina vänner i Marocko <3  Från vänster: Jamal, Tammy, Simmo, Hedvig, och Hilda. Sittande: Jag, Olga
Från vänster; Jamal, Tammy, Simo, Hedvig, Hilda
Sittande; jag, Olga

Puss!




Vi är unga för att Hugh jackman är Gammal!

RSS 2.0