Icon: GRACE KELLY

Alla har vi våra förebilder vare sig det gäller musik, kläder, film eller sport... vi byter idoler lite hur som, t ex när man var liten kanske man älskade Britney Spears och sen går man över till Rihanna osv.. men det finns ikoner som håller i sig och som alltid på något sätt kommer vara aktuella som förebilder  på ett eller annat sätt.

 GRACE KELLY är min förebild; hennes eleganta stil, det vackra utseendet,  hennes karriär som framgångsrik skådespelare och modell och hennes giftermål med en furste; Rainer av Monaco som hon tillsammans fick  tre barn: Caroline, Albert och Stephanie. Hon tilltalades då som "furstinnan Grace". 

Grace Kelly föddes 12 november 1929 i philadelphia och dog 14 september 1982 i en bilolycka i Monaco. Filmer hon medverkat i är b la : "Slå nollan till polisen" och "Ta fast tjuven!". Grace blev snabbt en modeikon på 1950 talet, som håller i sig än idag; det var en prydlig damlook med pärlhalsband till jumperset, vita korta handskar och såklart Kellybagen! Hon bar gärna ballerinakjolar i tyll och klänningar som framhävde getingmidjan. Som furstinna ägande sig Grace åt mycket välgörenhetsarbete, speciellt bland barn och unga mammor.

Den 13 september 1982 körde Grace bil,med Stephanie med i bilen, och de körde från Frankrike till Monaco. Bilen körde plötlsligt av vägen, och man har i efterhand förstått att Grace troligtvis drabbades av en stroke. Stephanie klarade sig med lindriga skador medans Grace fick svåra skador, och avled dagen efter utan att ha återfått medvetandet. Furst Rainer dog för ett par år sedan och nu har deras son Albert tagit över som furste i Monaco. 
Deras barn;
Caroline är äldst och föddes 1957, Albert föddes 1958 och Stephanie 1965.
Caroline har fyra barn; Andrea, Charlotte och Pierre Casiraghi med sin första man som omkom i en båtolycka när barnen var små, och minstingen Alexandra har hon med sin nuvarande make; Prins Ernst August av Hannover i Tyskland. Albert är känd för sina olika romanser och det viskades i flera år om att han skulle kunna ha utomäktenskapliga barn..och precis så var det också; men inte förrän efter sin fars död erkände han faderskapet till en liten pojke och en flicka; Jasmine på ca 15 år, barnen har dock olika mammor. Nu har han ett förhållande med simmerskan Charlene och det ryktas om giftermål, och det behövs ju en tronarvinge, för hans oäktingar till barn kan aldrig ta över tronen.. Stephanie är också känd för sina romanser med cirkusartister, livvakter...och hon har tre barn; Louis och Pauline med första maken och Camille med sin förre detta livvakt.

Detta tycker jag är allmänbildning men jag tror och vet att alla inte tycker detta är så intressant..jag tycker Grace Kelly är en bra förebild; en dam med klass som levde ett liv i lyx men ägnade sig åt många bra saker!
Hoppas ni tycker detta i alla fall var lite underhållande och intressant, för sånt här är jag rätt så bra på hihi:)
Pussar och kramar Olga/Vetemjölet



mallis och halloween



Denna tillägnar jag Olga alias vetet! ang Halloween så tycker jag det är en ganska konstig högtid egentligen...och jag har inte sett sleepy hollow! måste göra det!

Pussssss

My favourite Halloween movie


När det kära vetekornet nu tog upp ämnet Halloween så var jag tvungen att skriva ett inlägg! Det enda jag egentligen ville säga var dock att jag älskar filmen sleepy hollow!

Pälle Pälle Pälle Pälle


Halloween och kalla kårar

Vad tycker ni om Halloween egentligen? Jag har aldrig "firat" den så mycket. Visst klädde jag ut mig någon gång när jag var liten- jag var häxa med svarta kläder, svart hög häxhatt med lila band, och ansiktet var sminkat med svart läppstift och ljust puder. Mina lösnaglar var svarta och extremt långa.

Men jag tycker Halloween är den "högtiden" som är minst intressant. Det känns inte så viktigt, går det inte egentligen ut på att "hedra" de bortgångna och besöka sin släktings grav? Halloween idag är nästan bara skräck, och jag har ingen riktig åsikt om det hela. Det är alltid kul när man kommer till en viss tid på året när någonting speciellt inträffar och man har något att fira. Men visst är det kul att gå på Halloween fest och klä ut sig, för hur ofta gör man egentligen det?
Vad tycker ni om dessa Halloween kostymer? Happy Halloween! /Vetemjöl



Min personliga favorit: Christina Aguilera med maken Jordan Bratman. Riktigt scary men snygg!

Dreams of someplace warm and sunny when the days get cold

Picture from the Pigeon Point Beach on Tobago, an island in the Caribbean (Olga was here in the autumn 2005)

the thought crosses my mind




Depp

är ett ganska hett ämne nu som ni säkert märkt. Jag är nog mest arg på själv tror jag, arg för att jag stressar upp mig så onödigt mycket, arg för att jag är så fruktansvärt disträ, arg för att jag vet att jag kan göra saker så mycket bättre än vad jag gör dom. Kom på idag att det var fruktanvärt jättelängesen jag skrattade senast, eller åtminstonde skrattade sådär gott ni vet. Livet är orättvist ibland men det kommer ändå alltid finnas de som har de som har det så fruktansvärt mycket värre än jag.
Jag ska sluta tänka så mycket innan jag gör grejer.

massa <3 till er /Vanilla

Dinner next weekend?

Hey friends how you`re doing?
Idag är det lördag och min mamma fyller år. Vi var iväg hela familjen och spelade tennis och det var jättekul! Nu sitter jag och pluggar psykologi medans mor och far min lagar mat. Ikväll kanske key bar vore kul!
Hade jättekul igår också, för då var jag inbjuden till Sportarenans invigning av deras bar, så det var massa kompisar och roligt folk där:)

Nästa helg får jag besök från vår huvudstad. Tänkte på det, om Lisa skulle ha middag med oss alla? det skulle vara lite Maggan nostalgi! Men hur blir det med det Lisa? jag tycker det vore kul! och som sagt blir vi sju istället för sex då!
Hoppas alla mår bra, var kul att se dig på bussen häromdagen Linnea!




Kramar Olga


Life sucks

Jag är på skitkasst humör just nu. Jag längtar efter höstlovet för jag vill bara ligga hemma i min säng och titta på film. Jag tänker hitta nån kille som är överförtjust i mig, men som jag inte känner något alls för, och låta honom ta hand om mig. Sen tänker jag bara ligga där tills jag dör. Allting suger, jag vill inte vara med mer, kasst kasst kasst.
// Pärlsocker

Hej!

Vad kul att det händer lite på bloggen! tycker det varit så himla dött här nu ett tag...:( men det är bra att någon tar tag i det så vi får läsa om lite skvaller, tankar, käsnlor och vad som händer i allas liv! haha.
Nu sitter jag i datasalen och väntar på möte med min handledare sen ska jag hem och skriva loggbok på projektarbetet. För er som inte vet så går mitt projektarbete ut på att jag ska skaffa fadderbarn och studera hur det är att vara fadder så det är kul! Senare ikväll så ska momor och morfar på middag hos oss och fira mig(lite försenat) för att jag fyllt 18, och ikväll/i natt så blir det party på Rio Rio med LMs alla barn, och lite mer folk- Pärlan ska med!
Vi får styra upp ngt snart och ta en Magaluf kväll och vara riktgt nostalgiska;)
Puss så länge /Vetemjölet


RSS 2.0