Icon: GRACE KELLY

Alla har vi våra förebilder vare sig det gäller musik, kläder, film eller sport... vi byter idoler lite hur som, t ex när man var liten kanske man älskade Britney Spears och sen går man över till Rihanna osv.. men det finns ikoner som håller i sig och som alltid på något sätt kommer vara aktuella som förebilder  på ett eller annat sätt.

 GRACE KELLY är min förebild; hennes eleganta stil, det vackra utseendet,  hennes karriär som framgångsrik skådespelare och modell och hennes giftermål med en furste; Rainer av Monaco som hon tillsammans fick  tre barn: Caroline, Albert och Stephanie. Hon tilltalades då som "furstinnan Grace". 

Grace Kelly föddes 12 november 1929 i philadelphia och dog 14 september 1982 i en bilolycka i Monaco. Filmer hon medverkat i är b la : "Slå nollan till polisen" och "Ta fast tjuven!". Grace blev snabbt en modeikon på 1950 talet, som håller i sig än idag; det var en prydlig damlook med pärlhalsband till jumperset, vita korta handskar och såklart Kellybagen! Hon bar gärna ballerinakjolar i tyll och klänningar som framhävde getingmidjan. Som furstinna ägande sig Grace åt mycket välgörenhetsarbete, speciellt bland barn och unga mammor.

Den 13 september 1982 körde Grace bil,med Stephanie med i bilen, och de körde från Frankrike till Monaco. Bilen körde plötlsligt av vägen, och man har i efterhand förstått att Grace troligtvis drabbades av en stroke. Stephanie klarade sig med lindriga skador medans Grace fick svåra skador, och avled dagen efter utan att ha återfått medvetandet. Furst Rainer dog för ett par år sedan och nu har deras son Albert tagit över som furste i Monaco. 
Deras barn;
Caroline är äldst och föddes 1957, Albert föddes 1958 och Stephanie 1965.
Caroline har fyra barn; Andrea, Charlotte och Pierre Casiraghi med sin första man som omkom i en båtolycka när barnen var små, och minstingen Alexandra har hon med sin nuvarande make; Prins Ernst August av Hannover i Tyskland. Albert är känd för sina olika romanser och det viskades i flera år om att han skulle kunna ha utomäktenskapliga barn..och precis så var det också; men inte förrän efter sin fars död erkände han faderskapet till en liten pojke och en flicka; Jasmine på ca 15 år, barnen har dock olika mammor. Nu har han ett förhållande med simmerskan Charlene och det ryktas om giftermål, och det behövs ju en tronarvinge, för hans oäktingar till barn kan aldrig ta över tronen.. Stephanie är också känd för sina romanser med cirkusartister, livvakter...och hon har tre barn; Louis och Pauline med första maken och Camille med sin förre detta livvakt.

Detta tycker jag är allmänbildning men jag tror och vet att alla inte tycker detta är så intressant..jag tycker Grace Kelly är en bra förebild; en dam med klass som levde ett liv i lyx men ägnade sig åt många bra saker!
Hoppas ni tycker detta i alla fall var lite underhållande och intressant, för sånt här är jag rätt så bra på hihi:)
Pussar och kramar Olga/Vetemjölet



Kommentarer
Postat av: Vanilj

Hon är jättevacker! Visste inte vem hon var, hade bara hört namnet puss

2008-11-01 @ 13:21:33
Postat av: farin

jag var väl inte så hajj på henne heller är jag rädd... men nu har jag full koll, tack kära vete.

2008-11-01 @ 15:21:51
Postat av: vetet

bra att man kan lära ut något hihi

2008-11-01 @ 19:20:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0